•   Ücretsiz 1 YIL  teknik destek

Blog Yazıları

Öne Çıkan Makaleler

Online Bankacılık Gerçekten Güvenli mi?

Online Bankacılık Gerçekten Güvenli mi?

Süresi doldu

Geçmişte online bankacılıka pek sıcak bakışmıyordu. Yazılım dünyasındaki gelişmeler bu fikri değiştirdi.

Şu an birçok banka değişik güvenlik sistemleriyle hizmetlerinini kullanıcılarına sunuyor ve güvenlik konusunda da epey yol almış durumda.

Şifrelenmiş WiFi ya da Mobil data kullanan banka uygulamaları hakkında aslında çok fazla endişelenmenize gerek yok. Tabi her sistemin de bir açığı olduğu doğru. Öte yandan Metro Star Systemleri yöneticilerinden Clay Calvert'a göre hiçbir online bankacılık yeterince güvenli değil. Bu cümlenin tamamen yanlış olduğunu hiç birimiz, ya da hiç bir banka söyleyemez.

Ayrıca Google ve Apple'ın uygulamayı markete yayınlamadan önce gerekli güvenlik önlemlerini kontrol etmeleri de içimizi rahatlatan bir seçenek olarak geliyor. Bunların yanı sıra sizin de almanız gereken birkaç güvenlik önlemi var. Bunlardan biri banka uygulamalarını kesinlikle güvenli kaynaklardan indirmek. İndirdiğiniz uygulamanın gerekliliklerini de dikkatlice okumanız gerekiyor. Ayrıca mesaj üzerinden banka bilgilerinizi hiç kimseyle paylaşmamalısınız. Ayrıca otomatik güncelleme izni vermemek de doğru karar olacaktır. Son olarak mobil cihazlarınızda Anti Virüs veya İnternet Security yazılımının mutlaka olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

İlgili Makaleler

logo
logo

Kullanıcı İşlemleri

Bülten Aboneliği

Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olun, fırsatları kaçırmayın.

7/24 Destek Sistemi

    Sisteme Giriş

    Kullanıcı İşlemleri

      Hesap Bilgilerim
      Müsteri Hizmetleri
      Yardıma ihtiyacınız mı var? Hemen sorun!